erven schenken in spanjeFoto: Malaga

Erven en Schenken in Spanje

Wil je direct makkelijk een vraag stellen? Klik hier. Geen kosten >

De erfbelasting is anders in Spanje 

De erfbelasting en schenkbelasting zijn in de EU per land anders geregeld en kennen eigen landelijke en soms, zoals in Spanje, zelfs regionale tarieven.

Voorts gaat Spanje bij de heffingen uit van de erfgenaam/ontvanger, terwijl andere landen uit kunnen gaan van de erflater/schenker. Dit betekent dat je als resident van Spanje altijd aangifte dient te doen van de ontvangst van een erfenis of schenking.

Plan tijdig

Vermogensbestanddelen die in Spanje gelegen zijn en onderdeel uitmaken van een erfenis of schenking zijn onderhevig aan de heffing van erf- of schenkbelasting.

De hoogte van de erf- of schenkbelasting is afhankelijk van de omvang van de verkrijging, de graad van verwantschap én de omvang van het netto vermogen van de verkrijger.

Samenwonen kan ineens duur zijn

Samenwonende partners worden in Spanje nog altijd niet als gehuwden of familie maar als derden beschouwd, hetgeen tot twee keer zo veel erfbelasting kan leiden.

Webblog BelastingenSpanje

Op de weblog BelastingenSpanje, een initiatief van Euro Economics, ref je de actuele nationale tarieven aan. 

Dit is de meest bezochte en meest geconsulteerde Nederlandstalige belastingwebsite in Spanje, ook de grote Nederlandse accountants- en advocatenkantoren raadplegen deze website. Neem een kijkje!

Kunnen wij je helpen?

Mocht je een erfenis of schenking ontvangen en je zoekt hulp bij de (fiscale en/of juridische) afwikkeling daarvan? Neem dan makkelijk contact met ons op.

Wij zijn je graag van dienst.

Je vraag stellen kost je minder dan een minuut

Stel makkelijk je vraag >

..

Je ontvangt binnen 1 werkdag reactie. Geen kosten